NIU DE CALAMAR I XIITAKE

INGREDIENTS PER QUATRE PERSONES

 

  • 440gr de calamars nets
  • 240gr de xiitake fresc (bolet asiàtic). També es pot substituir per xampinyons
  • 4 fulls de pasta filo
  • Julivert
  • Mantega
  • Sa
  • Oli

 

ELABORACIÓ

 

  • Tallar cada full de pasta filo en quatre rectangles
  • Enganxar dos rectangles amb mantega fossa pintada amb pinzell
  • Posar els dos rectangles enganxats en un motllo de flam o magdalena
  • Enfornar fins daurar, sense torrar, la pasta filo ha de quedar cruixent, reservar
  • Tallar els calamars i els bolets a trossos petits
  • Saltejar a foc fort els calamars amb els bolets, s’ha d’evaporar l’aigua que el calamar deixarà anar, corregir de sal
  • En apagar el foc afegir julivert picat
  • Omplir els nius amb el saltejat, decorar amb el julivert i servir immediatament. Es pot fer prèviament tot i guardar, però muntarem el niu a última hora per evitar que la pasta filo s’estovi

 

Recepta d'Antoni Ruiz de Castroviejo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.