VIII Marxa Terres del Gaià. Recorregut


entre Querol i El Pont d'Armentera

Itineri i quilometratge de la VIII Marxa. Descobrim nous indrets.

29 d’abril 2017

09.30 h; Km 0. Santa Coloma de Queralt

Després del tradicionals parlaments a la Font de les Canelles, començarem la marxa. Caminarem en paral·lel al Gaià, per la seva riba esquerra, durant uns cinc quilòmetres. Aquí creuarem el riu i seguirem el traçat del GR 7 per l’altra riba durant un quilòmetre. Atenció en aquest punt; deixarem el GR i ens desviarem a la dreta en el sentit de la marxa. Pujarem un tram del Torrent de Saberic i baixarem pel Torrent de Biure, passant pel Clot Fondo, la “Terra Promesa” i el Toll de la Resclosa. Arribarem a Pontils i aprofitarem per fer una parada de reagrupació i omplir les cantimplores.

12.00 h; Km 9,1. Pontils

Sortim de Pontils per la carretera i creuarem de nou el Gaià. Seguirem la carretera durant uns cinc-cents metres  i agafarem un sender a la dreta. Caminarem molt a prop del riu uns dos quilòmetres més i arribarem a Santa Perpètua de Gaià. Dinarem vigilats per la torre i a l’ombra dels àlbers. Hi ha una font molt propera.

13.30-15.00 h; Km 11,7.  Santa Perpètua de Gaià

Deixem Santa Perpètua seguim per la riba esquerra del riu pel sender (PR). Passarem pel molí de Seguer on farem una VISITA. Després passarem al costat de Cal Camadall. A uns 600 metres ens desviem cap al Gorg Negre. Heu d’estar alerta en aquest punt: s’ha de seguir el grup i no passar de llarg!. L’últim tram (un quilòmetre i mig) fa pujada i arribem a Querol i a l’alberg  a on dormirem.

17.30 h; 17,2 km. Querol

30 d’abril

08.30 h; Km 17,2. Querol

Sortim de Querol, ara en descens, per arribar novament a la vora del Gaià a prop de Mas Boixanc (1,5 km aprox) i seguirem pel tram del Camí de les Terres del Gaià que transcorre durant uns 3,5 quilòmetres per la riba dreta,  passant per l’estret de Biosca. L’últim tram (d’uns 1,5 km) és planer. Haurem de passar, no obstant, quasi al final,  per un petit pas una mica enlairat, però equipat amb unes passeres de fusta. Arribem al Pont d’Armentera. Parada de avituallament, descans i reagrupament.

11.00; Km 23,7 El Pont d’Armentera

Sortim del Pont d’Armentera i després d’un tram curt per la carretera del Pla de Santa Maria , agafarem un camí molt ample que ens portarà a les Planes. Durant els següents quatre quilòmetres travessarem una zona pràcticament plana a on trobarem una gran concentració de barraques de pedra seca. Baixarem de nou cap al riu pel GR 175 de la Ruta del Cister, per arribar a Santes Creus. Nova parada per descans i reagrupament.

 

13.00; Km 28,2. Santes Creus

Sortim de Santes Creus fent un tram per les alberedes. Després 1 km aprox de carretera i entrem per la riba dreta del Gaià a un sender, seguint el traçat del GR 172. En uns 2,5 km aprox.  arribarem a Vila-rodona a on dinarem al Casal.

14.30-16.00 h; Km 32,7. Vila-rodona

Sortirem de Vila-rodona després de dinar per anar cap al riu; allà travessem la passera a l’alçada de l’antic pont provisional i fem una VISITA al pou de gel. Després tornem a travessar el riui agafem el camí cap a Vilardida deixant el Columbari a mà dreta.  Deixem el veïnat de Vilardida i travessem la carretera C51 per agafar un camí que mena a Montferri, on farem una parada de reagrupament als rentadors.

17.45 h; Km 38Montferri

Des de Montferri enfilarem  cap al molí de Puigtinyós a la riba esquerra del Gaià, i un poc més avall creuarem el riu; des d’allà pujant cap al camí de les Hortes, arribarem a Villabella. L’últim quilòmetre el farem per asfalt. Arribarem a Vilabella a on soparem i passarem la segona nit de la marxa.

18.30 h; Km 41’5 Vilabella

1 de maig

08.30 h; Km 41,5 Vilabella

Sortim de Vilabella per acostar-nos un cop mes al riu. Recorrerem els meandres del riu per dalt l’espadat, per Mas Gatell i La Foradada, després enfilem cap a Mas de Ramonet i baixem al riu per creuar-lo a l’Estret de Cardenal. Arribarem al Mas Cadernal. Parada per reagrupament i descans.

10.30 h; Km 46,3 Mas Cadernal

Des de Mas Cadernal passarem per la Pedrera de Vespella i l’embasament del Gaià, des d’on ens dirigirem al Catllar. Parada i reagrupament.

12.00 h; Km 52,3 El Catllar

Sortim de El Catllar i, en paral·lel al riu, seguint el camí de les Terres del Gaià, arribarem en poc més de 3 quilòmetres després de passar per Ardenya a La Riera de Gaià a on dinarem.

13.30-16.00 h; Km 55,1 La Riera de Gaià

Fem els últims quilòmetres de la marxa molt a prop de la llera del riu i arribem a la desembocadura del Gaià a la platja de Tamarit.

VISITA sistema de recs i sèquies de la desembocadura i Molí del Pas

18.00 h; Km 60,2 Platja de Tamarit

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.